Blik op (de toekomst van) stad & provincie Groningen

Blik op (de toekomst van) stad en provincie Groningen

Vooruitziende blik om kansen te creëren

In een aan verandering onderhevige economie en politiek, is het essentieel dat ondernemers (en particulieren) hun potentie optimaal kunnen uitbuiten. Dat geldt natuurlijk op nationaal niveau, maar beslist ook voor de provincie Groningen. Een vooruitstrevende houding is essentieel om mee te blijven spelen op het hoogste niveau, maar dat is niet altijd makkelijk. Want verandering gaat veelal gepaard met onzekerheden.

PerspectiefGroningen.TV kijkt kritisch, maar positief naar deze verandering en de daarbij behorende vragen.  Hoe gaan we om met de bevolkingskrimp, de vergrijzing en de aardbevingsproblematiek? Hoe bevorderen we de leefbaarheid in de kleine kernen? En hoe kunnen we op de best mogelijke manier anticiperen op de groeiende vraag naar verduurzaming?

Vruchtbare ideeën en veelbelovende initiatieven worden gevormd in het bedrijfsleven, het onderwijs, de medische wetenschap, de culturele- / kunstsector of een combinatie daarvan. Daar worden veel antwoorden gevonden.

Antwoorden die we nodig hebben om te kunnen blijven innoveren en het (toekomst)perspectief voor de provincie Groningen te blijven vormen in de juiste richting

Mogelijkheden en perspectief

Niet de beperkingen, maar de mogelijkheden van de provincie staan bij PerspectiefGroningen.TV voorop. Dát is dan ook waar we op focussen. Het gaat om het beter benutten van sterke punten en het profiteren van kansen. Wat zijn voor Groningers de belangrijkste opgaven voor de komende jaren? En vooral: wat kunnen we met elkaar doen om de provincie te laten excelleren? Samen moeten en kunnen we nieuwe antwoorden vinden op fundamentele vragen.

Gelooft u ook in de kracht van Groningen?

Like onze Facebook

Perspectief in video

PerspectiefGroningen.TV produceert op regelmatige basis relevante videocontent waarin ondernemers, beleidsmakers of andere visionairs aan het woord komen. We maken ondernemers pitches, reportages en specials en spelen de betrokken partijen in de kijker, zodat zij de verdiende aandacht krijgen.

Geen update meer missen?

Like onze Facebook

Partner van dekrachtvangroningen.nl

Deze website is een verlengstuk van onze partner Stichting Perspectief Groningen 2025 en haar website dekrachtvangroningen.nl

PerspectiefGroningen.TV deelt zowel de doelstellingen als visie van de stichting en geeft een podium aan:

  • Ondernemers en particulieren uit de provincie/stad Groningen
  • Beleidsmakers uit de regio die hun visie willen en kunnen delen
  • De transitiepaden die door de stichting zijn geformuleerd
  • De boegbeelden en duwers van de stichting

Stuur een bericht

Populairste afleveringen

Partners

Meer over de toekomst van Groningen?

Verbeter uw perspectief