Blik op (de toekomst van) stad & provincie Groningen

Hoe verhuis je een ziekenhuis?

Er is gekozen om twee bestaande ziekenhuizen in Delfzijl en Winschoten onder te brengen onder één dak: het nieuwe Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. Maar hoe verhuis je een ziekenhuis?

De verhuizing bestaat uit een goederenverhuizing en een patiëntenverhuizing. Om voor iedere patiënt goede zorg te kunnen bieden en het personeel te laten wennen, is er voor gekozen om een beperkt aantal patiënten over te brengen naar de nieuwe locatie. Afhankelijk van de medische status van de patiënt, wordt deze vervoerd met een ambulance of met een speciale verhuiswagen. Dit voertuig is voorzien van alle middelen om de overdracht van de inzittenden zo comfortabel en veilig mogelijk te maken. De verhuizing van de eerste patiënten gaat naar verwachting zo’n 8 tot 9 uur duren. De betrokkenen zijn enthousiast over hun verhuizing; het is voor hen een unieke belevenis om de opening van een nieuw ziekenhuis mee te maken.

De goederenverhuizing is al twee jaar bezig. Rond de 1000 ICT apparaten en 1500 medische apparaten worden vanuit twee locaties getransporteerd naar het Ommelander Ziekenhuis. De schaal van deze verhuizing maakt het voor alle betrokken partijen een echt logistiek huzarenstukje.

Voor meer perspectief

Like onze Facebook

Reageren of kent u iemand die dit moet weten?

Tag / reageer hieronder in de comments.

Populairste afleveringen

Partners

Meer over de toekomst van Groningen?

Verbeter uw perspectief